Meny

Siste nytt

.


federico-beccari-ahi73ZN5P0Y-unsplash
mandag 12. februar 2024

Klar for NEW Get Together?

Bli med når NEW Arena inviterer til NEW Get Together med faglig påfyll og hyggelig samvær på Håndverkeren i Kristiansand. Tema er ny energi og redusert utslipp. Påmeldingsfrist 4.mars!


new faces2
torsdag 8. februar 2024

New Faces er i gang

I januar og februar er NEW Faces på skolebesøk til 10.klassinger på Agder.


new faces (1)
tirsdag 9. januar 2024

NEW Faces er klare for skolebesøk

10 kvinnelige ambassadører fra NODE og Eyde-bedriftene var samlet på Hotel Norge i Lillesand på fredag, for et kurs i presentasjonsteknikk av Cecilie TS.


Abel Skolebesøk3
fredag 6. oktober 2023

Her kan du melde din interesse

NEW Faces ønsker flere inn i gruppa! Her kan du bli med på besøk til 10. klasser i hele Agder, for å inspirere elevene til å ta en utdanning som det regionale næringslivet trenger. 


NEW arendalsuka2
mandag 11. september 2023

NEW under Arendalsuka

Vi møttes og minglet og fikk med oss mange spennende foredag under årets Global Outlook.Lene NEW (1)
mandag 23. januar 2023

- Bør være flere kvinner i styrene

Nyhetssaken i Fædrelandsvennen viser at NEW har en viktig oppgave med å skape et mer mangfoldig arbeidsliv, og at det bør være flere kvinner i styrene på Sørlandet.NEW1 (1)
fredag 19. august 2022

Seilas med inspirerende damer

NEW og Digin inviterte til en inspirerende og hyggelig seilas med S/S Solrik torsdag ettermiddag, og her ble flere nye bekjentskaper etablert. 

Hvordan vi kan bidra til å få flere kvinner inn i ledende posisjoner - og hvordan styrke landsdelens attraktivitet for å tiltrekke oss flere spennende folk, var noe av det som ble diskutert på dekk. 

 NEW nykommer
tirsdag 26. april 2022

- Det er ren skaperglede

NEW feiret nylig 10 år - to år forsinket vel å merke på grunn av pandemien, men det la ingen demper på festen. Og her dukket det også opp mange nye, unge som ønsker å bidra aktivt i NEW.


Lene Merethe Liodden film
onsdag 12. mai 2021

Hun blir den nye MIL-sjefen

Lene Merthe Liodden - en av drivkreftene bak NEW, blir den nye sjefen for MIL (Mechatronics Innovation Lab). Hun er ikke overrasket over all oppmerksomheten hun har fått, siden det fortsatt er oppsiktsvekkende å være en realfagsutdannet kvinne i en profilert teknologilederjobb.


NEW styret 2021
torsdag 6. mai 2021

Nytt styre i NEW

NEW har fått nye styremedlemmer. Her ser du det nye styret.


FVN 9.1
fredag 19. februar 2021

Industrileder i en mannsdominert bransje

Merethe Nøsted von Zernichow (37) er driftsdirektør ved kjettingbedriften Nøsted & AS. Les intervjuet med henne i FVN om hvordan det er å være toppleder i en mannsdominert bransje.


node-podden
tirsdag 15. desember 2020

NODE-podden

I forbindelse med NEWs 10-årsjubileum, ble Helene Falch Fladmark fra Eyde-klyngen og Colleen Delane Skibsrud fra GCE NODE intervjuet i den nye podcasten NODE-podden.


new rekruttering
tirsdag 15. desember 2020

Vi trenger deg!

I 2020 markerte vi 10 år med NEW og vi er nå på jakt etter kvinner som ønsker å bidra for 10 nye år med NEW! Har du lyst å bidra for økt likestilling og mangfold i Agder? For å få flere jenter til å velge teknologifag? Få kvinner opp og frem i industrien? Eller har du tanker og ideer om andre ting NEW burde drive med? Da ønsker vi å høre fra akkurat DEG!  


NEW 10 år 2
mandag 2. november 2020

- Vi må vise frem de gode historiene

De gode rollemodellene må fortelle de gode historiene, om hvor gøy det er å være i lederposisjoner i industrien og næringslivet. Under 10 årsjubileet til NEW fredag var det optimismen som rådet. 


NEW film bilde
fredag 30. oktober 2020

Se NEW-filmen her

Vi har laget en fin film om hvorfor NEW eksisterer. FEMINA 8mars
fredag 13. mars 2020

Deltok i europeisk 8.mars-panel

Marte Drageset, kommunikasjonssjef for FEMINA, deltok i et diskusjonspanel i Brüssel på kvinnedagen for å fremme FEMINAS fokus på å promotere kvinner i STEM (Science, technology, engineering, and mathematics)Marte Tuseth. Foto: Jan Roger Janse
torsdag 12. desember 2019

Lean for likestilling

FOTO: Arne Roger Janse

Har du noen gang irritert deg over at du er den i familien som må huske på alt? Nå har gründer Marte Tuseth utviklet et familieplanleggingsverktøy som gjør alle de usynlige oppgavene synlige. NEW Mentorsamling2019
torsdag 26. september 2019

Hva slags ledertype er du?

Tar du avgjørelser basert på hva du føler eller hva du resonnerer deg frem til? Er du en teamarbeider eller er du den som tar styringen alene? Under NEW Mentor-programmet får du virkelig lært hvem du er - og hvordan du kan bli en bedre leder i et arbeidsteam. 


Femina_photo-kopi
mandag 23. september 2019

Fremtidens løsninger krever kvinner

Open for all! This conference will be held in English.

NEW inviterer til en halvdagskonferanse “Gender Gap Closure = Value Creation”

24. oktober på Strand Hotel Fevik. Konferansen arrangeres i anledning Interreg Europe FEMINA-prosjektets halvårssamling. NEW Faces Strand hotel
torsdag 30. mai 2019

Får elevene til å tenke større

Rådgiverne ved barne - og ungdomsskolene merker at noen elever får vekket en interesse for industrien etter et besøk av NEW Faces i klasserommet. Femina_NEW
tirsdag 12. mars 2019

FEMINA eksporterer NEW til EU

NODE Eyde Women (NEW) drar til Hellas neste uke for å presentere en modell for økt kvinnelig deltagelse i høyteknologisk industri.NEW Mentor (13)
mandag 21. januar 2019

NEW Mentor-samling

Første NEW Mentor-samling i år på Strand Hotell Fevik viser at mentorparene er godt i gang med samtalene og refleksjonene rundt det å være en bedre leder. 


new culture
torsdag 13. desember 2018

Skal jobbe med kulturbygging

NODE EYDE Women (NEW) arrangerer en lukket workshop 18.januar for aktuelle personer i NODE og Eyde-klyngen for å jobbe med det nye prosjektet NEW Culture. Workshopen "NEW Culture – Setting the Course" skal styrke bedriftenes kompetanse innenfor omdømmebygging, bedriftskultur og håndtering av uegnet adferd på en profesjonell og rettslig måte.


Hennig Olsen is 1
tirsdag 13. november 2018

Is og mangfold på NEW-treff

Hennig-Olsen Is serverte NEW både is og presentasjon av bedriftens arbeid med Lean og mangfold i en bedrift som består av 25 nasjonaliteter.


DSC_1399
mandag 15. oktober 2018

- Bruk mangfoldet

Tør du å gå ut av de faste mønstrene og åpne opp for et helt nytt perspektiv på det du mener er riktig?  Mangfold på arbeidsplassen kan være en ressurs som åpner for nye muligheter på arbeidsplassen om den blir møtt på riktig måte. 


MIL
mandag 17. september 2018

Abonner på nyhetsbrevet vårt!

For å få med deg hva som skjer i NEW, både av aktiviteter og nyheter, er det lurt å abonnere på nyhetsbrevet vårt. 


NEW Mentor høst2018
torsdag 13. september 2018

I samme båt

Felles for de 32 deltagerne i høstens oppstart av NEW Mentor er at de alle ønsker å enten utvikle eller dele lederegenskapene sine. Onsdag var det oppstart av den 4.puljen med mentorer og protesjeer i lederutviklingsprogrammet til GCE NODE og Eyde-klyngen. 


NODEstand
torsdag 23. august 2018

Besøk NODE-selskapene på oljemessa

12 GCE Node-selskaper, Universitetet i Agder og Mechatronics Innovation Lab (MIL) er del av NODES fellesstand under oljemessa ONS i Stavanger 27. - 30. august.new studenttreff
torsdag 28. juni 2018

Studenter møtte prosessindustrien

Det var en interessert studentgjeng som møtte både olje -og gass - og prosessindustrien på Elkem onsdag ettermiddag for å høre om hvilke muligheter som finnes der for dem.


Tanja underviser[3]
tirsdag 12. juni 2018

Vi trenger flere i NEW Faces

Hele 35 skoler ønsker at vi kommer til dem for å vise hvilke spennende jobbmuligheter som finnes i både NODE og Eyde-klyngen. Det betyr at vi  trenger flere av dere som ønsker å fortelle elevene om bransjen. 


ny leder
mandag 28. mai 2018

Ny leder av NEW

Annette Olsen fra NOV overtar roret som ny leder av NEW når Gro Eide (bak) trer av etter tre år som leder.


mentor og protesje (1)
mandag 14. mai 2018

Bli med i NEW Mentor

31.mai er siste frist for å melde deg på det lærerike programmet - NEW Mentor. Her møter erfarne ledere mindre erfarne ledere over konstruktive samtaler, i fellessamlinger og under leder-coaching. 


ungdomsbilde
torsdag 26. april 2018

Bli kjent med din fremtidige arbeidsgiver

Vi ønsker å vise frem hva Sørlandet har å by på av spennende arbeidsplasser. Derfor inviterer vi studenter til et treff 27. juni kl.17.00 - 19.00.

Meld deg på her


NEW MEntor 2018 (1)
mandag 1. januar 1900

- Har muligheten til å inspirere andre

Len deg til andre, og la andre lene seg til deg, er oppfordringen lederutviklingscoach, Håkon Øgaard fra CR Group gir til mentorene og protesjeene etter endt NEW Mentorprogram. Nå er det klart for opptak til en ny runde som starter til høsten.


8.mars
fredag 9. mars 2018

8.mars med gründervri

– Bare tre av ti gründere er kvinner. Det burde vært – og kan bli – mange flere, sier forretningsutvikler Kristine Ribe-Christensen i Innoventus Sør under åpningen av arrangementet på kvinnedagen, 8.mars. Her presenterte seks av de åtte gründerne i det kvinnelige akselerator-programmet hver sine forretningspitcher.


NEW mentor feb
fredag 2. februar 2018

NEW Mentor på Huntonit

Torsdag 1.februar var det første samling for årets NEW Mentor. Denne gangen på Huntonit i Vennesla.


Abel Skolebesøk3
torsdag 1. februar 2018

Ny leder av NEW Faces

Grethe Hindersland i Alcoa overtar som ny leder av NEW Faces når Lene Merethe Liodden i MHWirth takker av etter 3,5 år med å få de unge til å interessere seg for industrielle og tekniske fag. 


innoventus sør akselerator
torsdag 1. februar 2018

Tatt opp i akseleratorprogram

Hilde Hovland har 20 år bak seg i industrien, og i høst ble gründerideen QW - Quantifying Waste, en realitet. Marte Tuseth gikk ned 20 prosent i stilling for å starte opp et eget selskap som skal fremme likestilling i hjemmet. Nå er de begge tatt opp i Innoventus Sørs akseleratorprogram som skal gi et ekstra løft til kvinnelige gründere. 


Arendal Spirit1
fredag 26. januar 2018

NEW besøkte Arendal Spirit

25 personer fikk gleden av å bli vist rundt på den flytende plattformen Arendal Spirit torsdag 25.januar på Eydehavn. 


Farsund 2 3 Juni
fredag 15. desember 2017

Åpner for bredere deltagelse

De åpne arrangementene til NEW er fra nå av åpne for alle interesserte - ikke bare ansatte i bedriftene knyttet til Eyde-klyngen og GCE NODE.


gründerkveld 22.11
fredag 24. november 2017

De dekket et behov som var der

Å aldri ta et nei for et nei, og holde ut til tross for motgang, er rådet til mesterkokk og forfatter av boken "Elsk mat, elsk mer", Silje Merethe Fossnes, som var en av de tre gründerne som fortalte om veien dit de er i dag takket være tro på sitt eget prosjekt. 


New Gru ̈nderkveld Endelig Versjon
tirsdag 14. november 2017

Kveld med NEW Opportunities

I fjor hadde vi en veldig vellykket kveld i Arendal med NEW Opportunities og gründere som fortalte sine historier om snubling og seiere på veien mot å starte sitt eget firma. Nå gjentar vi kvelden - denne gangen i Kristiansand.


mentor2017
fredag 3. november 2017

Inspirerende mentorsamling

Både protesjeer, mentorer og en ledercoach var med da mentorgruppen hadde sin femte og inspirerende mentorsamling på Saint-Gobain i Lillesand 2. november. NEW mentor (1)
mandag 18. september 2017

Samtalene som skal gi klokere ledelse

Ledelse er viktig for å skape vekst og lønnsomhet i et selskap. Men det er ikke bare derfor salgssjef Morten Kostøl i Kristiansands Skruefabrikk & Mekanisk Verksted jevnlig møter sin mentor Betty Aasheim i Saint-Gobain.


MIL
fredag 8. september 2017

Hilste på robotene

Det var robotene som sto i sentrum da NEW møttes til digitaliseringsdag på Mechatronics Innovation Lab i Grimstad mandag. 


digital
torsdag 10. august 2017

Meld deg på fremtiden

Gå ikke glipp av fremtiden. Meld deg på høstens digitaliseringsdag og få med deg hvordan bedriftene i Eyde-klyngen og NODE tenker om digitalisering.


8119631852_3a8469b40a_k
tirsdag 23. mai 2017

Møt internasjonale kvinnelige ledere

8.juni har du mulighet til å møte andre kvinner i energibransjen på den store energikonferansen i Wien som er rettet mot kvinner i ledende stillinger i en bransje hvor menn som oftest er i førersetet. NEW kvinner og ledelse
onsdag 18. januar 2017

NEW samlet mange til et viktig tema

Fortsatt er det urovekkende få kvinner på toppen i næringslivet, melder en fersk rapport om kjønnsfordelingen i norsk næringsliv. NEW Opportunities
mandag 24. oktober 2016

NEW Opportunities viste nye muligheter

Under kveldssamlingen til NEW Opportunities tirsdag forrige uke, fikk flere øynene opp for at det finnes et arbeidsliv på utsiden av fast stilling.


Eramet i Agder
tirsdag 18. oktober 2016

Eramet viste hvordan de stadig blir bedre

Eramet i Kvinesdal  viste frem god ledelsesfilosofi, avfall som ressurs og gode resultater fra 2015 da NEW besøkte bedriften forrige torsdag. statsministeren
torsdag 15. september 2016

Seminar om fremtidens ledere

Hvilke konkrete tiltak kan øke andelen kvinnelige ledere i Kristiansandsregionen? 22.september blir det seminar og workshop om dette. 


Abel skolebesøk
onsdag 14. september 2016

Skolebesøk på Abel

Onsdag ble 30 niendeklassinger i Gjerstad litt klokere på hva som finnes av jobb - og utdanningsmuligheter i NODE - og Eyde-klyngene. Noen visste allerede hva de ville bli.


ksh[1]
tirsdag 13. september 2016

Nye muligheter i NEW

Bli engasjert du også! Det førte i alle fall Kristin Skogheim Håverstad videre da hun mistet jobben og trengte å holde seg innenfor miljøet hvor nye muligheter fantes. 


Lene Liodden
onsdag 31. august 2016

- Grip sjansen når den byr seg

- Du må ville det selv og si klart og tydelig ifra til omgivelsene, sier Lene Merethe Liodden hos MHWirth på spørsmål om hva som er den viktigste ingrediensen for å bli leder. - Du kan ikke forvente at noen andre tenker på det for deg, spesielt ikke dersom du jobber i et mannsdominert miljø.


hilde brunvand nordvik
mandag 22. august 2016

Aldri tenkt på at hun må gjøre det bedre enn menn

Hilde Brunvand Nordvik overtok som administrerende sjef for Saint-Gobain i Lillesand i juni. Hun er en av få kvinner bak roret ved Sørlandets mange industribedrifter - og har en mening om hvorfor det har blitt sånn.  12772892_10153784811030546_386415520_o-14
mandag 9. mai 2016

NEW Opportunities på Veksthuset

Har du en gründer i magen? Har du en idé du vil ha hjelp til å teste ut? Ønsker du å drive din egen bedrift? Eller vil du heller la deg inspirere av mulighetene på Sørlandet? Da bør du få med deg vår neste Get-Together på Veksthuset i Kristiansand.


Kjell Og Interesserte Damer
mandag 2. mai 2016

NEW på besøk hos Huntonit

Onsdag kveld var NODE Eyde Women (NEW) på besøk hos Eyde-bedriften Huntonit i Vennesla.

Nærmere 20 kvinner var til stede på arrangementet.


huntonit3
onsdag 6. april 2016

Bedriftsbesøk på Huntonit

27. april har alle kvinner i NODE og Eyde klyngene mulighet til å besøke Huntonit AS i Vennesla og lære om alt det spennende de gjør. blir syke når de mister jobben
tirsdag 1. mars 2016

Blir syke av å miste jobben

I Dagens Næringsliv kan vi lese at mange i olje - og gassnæringen på Sørlandet blir syke når de mister jobben. Men det finnes muligheter! Kom på NEW Get Together på Kick Nattklubb og Scene i Kristiansand onsdag 9.mars og bli inspirert av NEW Opportunities! 


Siem Daya 2 - side view
fredag 12. februar 2016

Daya 2 fikk damebesøk

Fædrelandsvennen var også med da NEW steg ombord i Daya 2 torsdag kveld i Kristiansand. - Dette må være rekord i antall damer i båten, sa kaptein Geir Ruud til Fædrelandsvennen om det storfine besøket av 50 kvinner fra Node og Eyde-klyngen.

Les mer her


robertha H
mandag 8. februar 2016

NEW mentor

Med en mentor, slipper de samme feilene å gjenta seg. Robertha Höglund i Elkem hadde god bruk for en mentor da hun ble leder i 2014.


Tanja underviser[3]
torsdag 4. februar 2016

New Faces er i gang

-        Ombyggingsarbeid pågår, en del besvær må påregnes.


Siem Daya 2 - side view
mandag 1. februar 2016

Bedriftsbesøk på Siem Daya

Siem Offshore i samarbeid med NEW inviterer til bedriftsbesøk ombord på skipet Daya 2 i Kristiansand, på torsdag 11. februar kl 19.00!


future bellatorum ny (1)
fredag 11. desember 2015

I skandinavisk finale med avfallsprosjekt

Etter seier i turneringen ved UiA i Grimstad deltok de seks jentene i Future Bellatorum i den skandinaviske finalen i First Lego League i Mo i Rana i slutten av november.  Det takker de Node for. 
frokostmøtet
mandag 23. november 2015

Skap sammen med kundene dine

Ledende bedrifter involverer kunder mer og mer når de skaper nye produkter og tjenester, mener Tor Geir Kvinen (t.v). Her sammen med Ingrid Liv Helling i NEW i et frokostseminar om samskaping onsdag 18.november i Kristiansand.  


vitensenteret
søndag 22. november 2015

Familiedag med slim og astromoro

Selvlysende slim og en reise i verdensrommet vekket små og stores lyst til å vite under NEWs familiedag på Vitensenteret lørdag. 


New Mentor
onsdag 6. april 2016

NEW Mentor II er fullført - neste runde starter høsten 2016

NEW Mentor II hadde i går ettermiddag sin siste samling.Etter at to vellykkede mentorprogram er gjennomført i perioden 2012-2016, har prosjektstyret i NEW – NODE Eyde Women besluttet å sette i gang et tredje NEW Mentor fra høsten 2016.


20141101 133442 HDR
fredag 20. november 2015

Bli med på NEW Familidag på Vitensenteret i morgen

NEW inviterer alle menn og kvinner i klyngenes medlemsbedrifter til å ta med familien til Vitensenteret i morgen. Vi får delta på en 3D-reise ut i verdensrommet og barna får lage slim!


Lysbilde1 (1)
tirsdag 17. november 2015

Ikke glem frokostmøtet

Ikke glem den viktigste frokosten denne uken. Onsdag kommer Tor Geir Kvinen til Bankgården i Kristiansand for å snakke om verdien av å skape noe sammen.


sevanbesøk3
fredag 6. november 2015

NEW hos Sevan Marine

Det var ikke mangel på spennende samtaletemaer under NEWs besøk hos Sevan Marine 29.oktober.


Sosialt Treff September Alle
mandag 28. september 2015

NEW styrker ledere på Sørlandet

Et av prosjektene NEW styret jobber med er å tilby et 2 årig mentorprogram til nye ledere på tvers av klyngene med deltakere av begge kjønn. Programmet startet i oktober 2014 og avsluttes i april 2016. Deltakerne får tildelt en mentor som de treffer jevnlig og som følger de opp i ulike spørsmål og utfordringer de møter i jobben som leder og gir dem råd og støtte. NEW ønsker på denne måten å være bidragsyter for å styrke og skape muligheter for nye generasjoner. Fotolia_81481969_Subscription_Monthly_XXL
torsdag 10. september 2015

Global suksess

Den andre Global Outlook Norway 17. august ble stor suksess med over 130 påmeldte til konferansen på Tyholmen Hotell i Arendal. Foredragsholder David John Jarvis snakket om 3D-printingens bærekraftige egenskaper i industrien.


New Get Together Mandal
tirsdag 2. juni 2015

NEW Get Together Mandal

Rigmor Fardal (administrerende direktør ved UMOE Mandal) fortalte om sin yrkeskarriere så langt. Det er interessant å høre en toppleders betraktninger omkring valg av utdanning og utfordringer i karrieren. Et av visdomsordene hun delte med oss var «uansett utfordringer er det ikke meg det er verst for!». Det er nyttig å ha med seg i utfordrende og krevende tider.


Picmonkey Collage
onsdag 22. april 2015

Femårsjubileum

Fredag 17. april feiret NODE Eyde Women fem år. Det ble en vellykket samling på Håndverkeren. Rundt 30 kvinner møtte opp for å høre Gøril Hannås snakke om kunnskap, kompetanse og klokskap, og for å møte andre kvinner i industrien her i sør.


Img 2123
onsdag 22. april 2015

Strategiworkshop med det nye styret i NEW

NEW har fått et nytt styre. For å sette sitt preg på retningen NEW tar fremover, samlet de seg før femårsjubileet den 17. april for å diskutere hvor NEW skal videre.


Img 2150 Compressed
mandag 13. april 2015

Gro Eide ny leder av NEW

Fem år er gått siden Colleen Delane-Skipsrud samlet kvinner fra olje-, gass- og prosessindustrien på Strand hotel Fevik og formet NEW – NODE Eyde Women, og nå har Gro Eide overtatt stafettpinnen.


Colleen New Kopi
tirsdag 24. mars 2015

Delane-Skibsrud steps down as NEW-leader

Five years after she mothered the network NEW, for women in the business clusters NODE and Eyde, Delane-Skibsrud gives way for a new leader. At the last general assembly, Gro Eide from Elkem was elected as NEW’s Project Manager.Arena Samling
tirsdag 14. april 2015

Leanfokus i Farsund

I juni hadde NEW Arena en fagsamling på Farsund Resort og Alcoa Lista med tematikken lean. Både faglig og sosialt påfyll ble ervervet av ansatte fra Eyde og NODE bedriftene i nydelige, solfylte omgivelser. Det ble to flotte dager med god stemning for de 35 deltakerne.


tirsdag 14. april 2015

Bedriftsbesøk hos GE Healtcare

Onsdag 21. september deltok 22 Eydedamer på bedriftsbesøk hos GE Healthcare på Lindesnes. På kort varsel klarte åtte av ti bedrifter å stille med deltakere, noe som er veldig bra!


tirsdag 14. april 2015

NEW på bedriftsbesøk

Sju prosent av verdens nikkelproduksjon, globalt selskap i vekst og mer enn hundre års historie var noe av det som imponerte NODE Eyde Women som var på omvisning hos Xstrata Nikkelverk.


tirsdag 14. april 2015

Faktaundersøkelse engasjerte

Høstens første NEW-samling fant sted 19. september på restauranten Hos Naboen i Kristiansand. Nærmere 50 kvinner hadde møtt opp for å høre forsker May- Linda Magnussen og fylkesmann Ann- Kristin Olsen holde innlegg om henholdsvis faktaundersøkelsen NEW Facts og utfordringer med å være en av få kvinner i et mannsdominert miljø.