Meny

Gro Eide ny leder av NEW

Img 2150 Compressed

Fem år er gått siden Colleen Delane-Skipsrud samlet kvinner fra olje-, gass- og prosessindustrien på Strand hotel Fevik og formet NEW – NODE Eyde Women, og nå har Gro Eide overtatt stafettpinnen.

I løpet av disse årene har NEW brakt sammen kvinner fra alle fagdisipliner og nivåer i bedriftene, hjulpet bedriftene til å få treffe flere kvalifiserte kvinner og inspirert tusenvis av ungdommer til å ta høyere utdannelse. Nytt styre ble valgt i januar med Gro Eide som ny leder. Eide er utdannet sivilingeniør i materialfysikk med doktorgrad i aluminium. Til daglig er hun direktør for forskningsteknisk senter i Elkem Technology.

-Jeg ønsker å bidra til at bedriftene i NODE og Eyde får tilgang til de beste talentene av begge kjønn. Vi trenger gode fagfolk og ledere på alle nivå i våre bedrifter, men i dag utnytter vi ikke hele potensialet i befolkningen. Særlig ikke på ledernivå. Her kan vi gjøre mer!

Eide ser frem til feiringen av 5-årsjubileet.

- Det beste med NEW er energien! Når vi arrangere noe eller setter i gang en prosjektgruppe, så utløses det så mye positiv energi at  resultatene kommer helt av seg selv. Derfor har jeg tro på at arbeidet som leder av NEW skal gi meg personlig også mye energi i tiden framover!