Meny

Hva slags ledertype er du?

NEW Mentorsamling2019

Tar du avgjørelser basert på hva du føler eller hva du resonnerer deg frem til? Er du en teamarbeider eller er du den som tar styringen alene? Under NEW Mentor-programmet får du virkelig lært hvem du er - og hvordan du kan bli en bedre leder i et arbeidsteam. 

Fire grupper sitter konsentrert og jobber ved hver sine bord om en oppgave de har fått av prosjektlederen Anders Ragnar Örtenblad. Ved noen av bordene er det livlig diskusjon. Ved andre er det stille konsentrasjon. Ingen av dem vet hvorfor de er plassert i den gruppen de er i. Det skal de heller ikke få vite før de er ferdige med oppgaven. De skriver og tegner. Lager systemer og trekker linjer. Prosjektleder Örtenblad fra Universitetet i Agder går rundt og observerer og smiler for seg selv. Å få erfaring og selvinnsikt gjennom opplevelse, mener han er den beste måten å lære på. 

Du får forståelse for hvorfor andre resonnerer og beslutter på andre måter enn deg selv.

 NEW Mentor Anders

Vi er på fjerde samling med NEW Mentor-gruppen som startet i 2018.

 

Ny runde med NEW Mentor

Hva oppgaven går ut på, og hva som er målet med den, kan vi ikke røpe her, siden flere skal gå gjennom samme program i senere runder av NEW Mentor-programmet som starter opp igjen med nye deltagere høsten 2020.

Men både mentorer og protesjeer som i denne gruppen allerede har gått gjennom noen samlinger og mentormøter, synes det er lærerikt å få bedre innblikk i sin egen personlighet.

new mentor grupper1 

- Viktig med god lederstøtte

- Jeg kunne ønsket at jeg hadde en mentor da jeg startet som leder for 11 år siden. Det er viktig med god lederstøtte hele veien - i hvertfall som ny leder, sier Siren Frigstad som har en lederstilling i NOV.

new mentor par

Hun er mentor for Geir Sundstøl i Huntonit. Det har hun vært siden april. Sundstøl er veldig fornøyd med å ha en mentor å støtte seg på og dele lederutfordringer med.

 

Fem fagsamlinger

Som deltager i NEW Mentor - programmet hvor mentorer og deres protesjeer har mål om å bli bedre ledere, får du vært med på fem samlinger ledet av dyktige coacher og fagpersoner innen organisasjonspsykologi og ledelse. I tillegg er det individuell oppfølging av hvert mentorpar. Protesjé og mentor møtes mellom samlingene.

Les mer om programmet her

new mentor gruppe2

new mentor gruppe 3

new mentor gruppe 4

new mentor coaching