Meny

Leanfokus i Farsund

Arena Samling

I juni hadde NEW Arena en fagsamling på Farsund Resort og Alcoa Lista med tematikken lean. Både faglig og sosialt påfyll ble ervervet av ansatte fra Eyde og NODE bedriftene i nydelige, solfylte omgivelser. Det ble to flotte dager med god stemning for de 35 deltakerne.

 

Deltakerne møtte opp på Farsund Resort mandag ettermiddag, hvor fokuset var nettverksbygging på tvers av bedrifter. Kommunalsjef Tore Haus ønsket deltakerne velkomne til Farsund, som denne dagen viste seg fra sin beste side. Deretter ble deltakerne inndelt i lag på tvers av bedrifter og sendt ut på quiz. Her ble lagene presentert for ulike utfordrende teamoppgaver og oppgaver knyttet til NEW.

Farsund 2 3 Juni

Vinneren av kveldens konkurranse ble Team Kjell bestående av Heidi fra GE healthcare, Åse Lill fra Air Products AS, Siri fra 3B Fiberglass, Lene Merethe fra Aker Solutions og Tora Elisabeth fra Aker Solutions.

Kvelden fortsatte med besøk av Ola Elvestuen. Han holdt et inspirerende foredrag om Norges utfordringer tilknyttet industri og miljøtrusler på bryggekanten ved resortet. Deretter ble det servert en nydelig 3.retters middag, hvor Tore Haus og tidligere næringssjef i Farsund kommune la til rette for allsang med «Åh, Lista, Lista» og trekkspill.

Dag to ble innledet med informasjon om NEW Mentor, hvor Gro Eide fra Elkem oppfordret deltakerne til å involvere egne ansatte og kollegaer i dette programmet. Deretter informerte Helene Fladmark og Anne-Grete Ellingsen om Eyde-nettverket og NODE sine nåværende- og fremtidige prosjekter. Anne Jahr fortalte om Alcoa Lista sin historie, for å legge grunnlaget for hva vi kunne vente oss på bedriftsbesøket. Tore Haus fortalte deretter om Farsund kommune og den gjensidige avhengigheten mellom offentligsektor og store bedrifter, som i dette tilfellet var Alcoa Lista.

Deltakerne tok deretter turen til bedriften, hvor Jan Werner Hansen og Bernt Carlsen tok oss imot med et foredrag om hvordan Alcoa Lista har endret sin organisasjonsstruktur og implementert lean. Christina White fortalte om Alcoa sitt forskningsprosjket carbothermic, før deltakerne ble delt inn i tre grupper for omvisning på bedriften.

Gunnar Berstad At Alcoa Lista Showing The Women Around The Alcoa Lista P

Som avslutning dro deltakerne til Loshavn for en felles lunsj på Alcoa sitt nydelige sted helt nede ved vannet.

Vi håper at fagsamlingen var til inspirasjon og at deltakerne kunne føre med seg noen nye tanker hjem til egen bedrift. NEW Arena håper på å se samtlige deltakere på neste arrangement, og gjerne mange flere.