Meny

NEW mentor

robertha H

Med en mentor, slipper de samme feilene å gjenta seg. Robertha Höglund i Elkem hadde god bruk for en mentor da hun ble leder i 2014.

 Robertha Höglund, Elkem

Hvorfor har du blitt med på dette?

- Jeg ble i New Mentor fordi jeg fikk en lederstilling i oktober 2014, og jeg hadde ikke erfaring som leder fra før. Jeg syntes at det var en grei måte å få hjelp for å vite hvordan jeg kunne bli en god leder.


Hva har du fått ut av å være med på dette?

- Jeg har fått en kjempeflott mentor (Leif Haukom, tidligere administrerende direktør i MacGregor Pusnes), med masse erfaring og vilje til å hjelpe meg. Jeg har fått gode råd og gode spørsmål. Jeg har også lært mer om hvilke egenskaper som gjør en god leder. Mentorene har erfaring, de har gjort feil, de vet hvordan du kan unngå dem. Jeg syns at følgende afrikanske ordspråk oppsummerer det jeg har fått fra NEW Mentor:

"L'homme jeune marche plus vite que l'ancien, mais l'ancien connaît la route." 

Altså; «Den unge mannen går raskere enn den eldre mannen, men den eldre vet veien".

 

Mentors

 

 

Pål Espen Dybvik, NOV

Pa ̊l Espen [1] 

Hvorfor har du blitt med på dette?

- Jeg har hatt to personer i NOV som har fungert som naturlige Mentorer for meg tidligere. Dette var ikke noe etablert program, men et resultat som følge av likheter og gode samtaler. Men dette opphørte når disse to fikk nye roller eller sluttet i NOV. Når NEW Mentor ble presentert på arbeidsplassen, visste jeg at dette var en ypperlig mulighet til å få tilbake noe jeg savnet – i tillegg til at dette var satt i system gjennom et nettverk jeg har stor respekt og tro på. Min leder ble informert, søknad sendt og gjennom intervju og matching fikk jeg tilbud om å være med.

 

Hva har du fått ut av å være med på dette?

- Å ha en mentor betyr at du får en person som du kan snakke med, som gir deg oppmerksomhet og tar deg på alvor. I tillegg gir en mentorrelasjon deg muligheter til å kunne ta imot og dele erfaringer, kompetanse, støtte og veiledning. Alt dette har jeg vært utrolig heldig å få være med på - i tillegg til å ha blitt utfordret på saker og emner jeg har hatt vanskelig for å løse. Gjennom samtaler har jeg også blitt klar over områder ved meg selv, som jeg ikke visste at er en styrke eller en svakhet – økt selvinnsikt. 

 

Hvorfor vil du anbefale andre å delta på dette opplegget?

- Dette er en unik mulighet til å få yrkesfaglig eller personlig kunnskapsberikelse gjennom gode samtaler.  

 

  Les mer om NEW Mentor her