Meny

NEW på bedriftsbesøk

Sju prosent av verdens nikkelproduksjon, globalt selskap i vekst og mer enn hundre års historie var noe av det som imponerte NODE Eyde Women som var på omvisning hos Xstrata Nikkelverk.

De rundt 20 besøkende fra NEW fikk foruten kjennskap til bedriftens historie, vite at Wikileaks hadde identifisert Nikkelverket som den eneste strategiske viktige enhenten i Norge med hensyn til den amerikanske flyindustrien.

”Det er nikkel overalt,” kunne administrerende direktør Øivind Stenstad berette. ”Prøv å holde dere unna nikkel en hel dag, og ring meg hvis dere klarer det.”

I dagens moderne samfunn omgir vi oss til enhver tid med nikkel i alt fra bestikk til biler, batterier, TV’er baberblad, PC-chip’er, kjøkkenutstyr og mye mye mer.

Myke verdier

”Xstrata er også er opptatt av samfunnsansvar, inkluderende arbeidsliv og HMS kunne kvalitetsansvarlig Harald Eik berette. ”Om lag ti prosent av våre fem hundre ansatte er kvinner. De fleste av dem jobber i administrasjonen eller i teknologiavdelingen.”

Etter at Stenstad og Eik var ferdig med sine foredrag bar det av gårde til omvisning guidet av seks kvinner som jobber i bedriften. Sikkerheten var nøye ivaretatt og alle som deltok måtte ta på seg vernesko, hjelm, briller og vest. I tillegg fikk alle utdelt en fluktmaske, men ble forsikret om at det var særdeles liten sannsynlighet for at den ville bli nødvendig ettersom det ikke hadde vært aktuelt på mange år.

”Her på Xstrata er vi 500 ansatte, hvorav ca. 90 stk som jobber skift ” forklarte Kjersti Ruud som jobber i produksjonsavdelingen som sikkerhetsingeniør og leder av ”Asset Entitlement”. ”Den største avdelingen er produksjonsavdelingen, men vi har 30 ansatte i administrasjon og HMS, 70 stykker i tekonologiavdelingen og en rekke ansatte i vedlikehold.. Jeg har jobbet fire år ved Nikkelverket og trives veldig godt. Her får man mange muligheter.”