Meny

Skal bidra til en god arbeidskultur

IMG_2700

Prosjektet NEW Culture har som mål å bidra til et godt arbeidsmiljø i NODE - og Eyde-bedriftene. 

- Vi har vel alle opplevd uakseptabel adferd, trakassering eller uønsket oppmerksomhet på et eller annet tidspunkt. Vi trenger å adressere dette for å sikre og beholde den beste kompetansen, og for å opprettholde et godt rykte for våre respektive bedrifter og industri, sier prosjektleder for NEW Culture, Lene Merethe Liodden i MHWirth.

Hun innledet til den første workshopen i prosjektet NEW Culture, som ble etablert i 2018.

 

- Et godt grep

- Vi har en jobb å gjøre. Da er det bare å sette i gang og ta denne jobben på alvor. Dette seminaret virker som et godt grep, sier Randi Øgrey, leder av Mediebedriftenes Landsforening (MBL), som fortalte hvordan mediene hadde kartlagt sine #metoo-historier.

NEW Culture1

Øgrey trodde ikke mediehusene hadde flere historier om ukultur da #metoo-bevegelsen oppstod. Men det viste seg at det fortsatt var ukultur som måtte adresseres. 

- Mediebransjen har virkelig tatt dette på alvor, og fulgt godt opp. I kjølvannet har vi blant annet etablert et mentorprogram fordi vi ønsker flere kvinner inn i lederstillingene. Kjønnsbalanse i ledelsen fører til et bedre arbeidsmiljø, tror Øgrey. 

- Det er viktig å ha det gøy på jobben, men vi må forsikre oss om at det er gøy for alle, tilføyer hun. 

 

Deling av kompetanse

Poenget med prosjektet NEW Culture er at GCE NODE og Eyde-klyngen kan bidra med workshop og deling av kompetanse. May Ruud Tennebø fra MHWirth, deltok på workshopen fordi hun mener det er viktig å engasjere seg i å skape et godt arbeidsklima. Hun har selv erfart uheldige situasjoner på jobb hvor ulike hersketeknikker har dukket opp. 

- Ja, jeg har opplevd hersketeknikker på jobben, og er derfor med i dette prosjektet fordi jeg selv må ta ansvar. Det kan være tøft i oljebransjen, men vi må tørre å være modige, ha autoritet og stå frem selv, mener Ruud Tennebø (til høyre), som mener NEW Culture er veldig viktig å delta i.

 

NEW Culture2

- Sharing is caring. Det gjør oss gode. Bevissthet rundt dette gjør oss til moderne og attraktive arbeidsplasser som skal få de beste hodene, sier Øgrey. 

- Men det er viktig å ha det gøy på jobben. Det er bare greit å forsikre seg om at det er gøy for alle, tilføyer hun. 

 

Tar ansvar selv

Poenget med prosjektet NEW Culture er at klyngene GCE Node og Eyde-klyngen kan bidra med workshop og deling av kompetanse. May Ruud Tennebø fra MHWirth, deltok på workshopen fordi hun mener det er viktig å engasjere seg i å skape et godt arbeidsklima. Hun har selv erfart uheldige situasjoner på jobb hvor ulike hersketeknikker har dukket opp. 

- Ja, jeg har opplevd hersketeknikker på jobben, og er derfor med i dette prosjektet fordi jeg selv må ta ansvar. Det er tøft i oljebransjen, men vi må tørre å være modige, ha autoritet og fikse opp i dette selv, mener Ruud Tennebø (til høyre), som mener NEW Culture er veldig viktig å delta i.

NEW Culture3

Les mer på gcenode.no

Les mer om NEW Culture her

 

46 menn og 1 dame

- Vi må være bevisst på hva vi skal tåle og ikke tåle. Bevisstgjøring er viktig, spesielt om balansen mellom kjønnene er skjev, sier Toril Bjørnestad Hodnemyr ved Tratec Norcon. Hun er eneste kvinne i sin bedrift, uten at hun opplever at det er utfordringer knyttet til den skjeve kjønnsbalansen. 

- Hos oss er vi nå 46 menn og meg. I høst begynte ei jente hos oss som er lærling i tavlebygging. Miljøet på Tratec Norcon er svært godt, det bemerkes også av våre kunder og de som kommer innom oss på møter og liknende. Vi som jobber der er gode på å inkludere alle, enten det er rundt lunsjbordet eller i sosiale aktiviteter og tilstelninger. Vi har en kultur som er lett for ei dame å være del av. Det merkes blant annet på språkbruk, samtaletemaer, og at alle bidrar til at det er hyggelig rundt oss, sier Bjørnestad Hodnemyr. 

Hun presiserer at Tratec Norcon er en arbeidsplass med fokus på at det er viktig å finne på noe sammen utenom arbeidstiden også. Hun synes det bidrar positivt med tanke på at kollegene blir godt kjent. 

- Det er i det hele tatt en flott gjeng å jobbe sammen med, som ser at vi trenger hverandre. Vi hadde blitt kjempeglade om det kom en kvinnelig programmerer inn i felleskapet vårt, siden mangfold er positivt, poengterer Bjørnestad Hodnemyr. 

 

Første workshop

Prosjektet som ble startet opp i 2018, hadde sin første workshop fredag i Kristiansand. Randi Øgrey, leder av Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Bianca Wårøy (HR-leder ved GE Healthcare Lindesnes) og Rune Grimsby (HR-leder ved Cameron Sense),  delte hvordan deres bedrifter taklet #metoo og seksuell trakassering i kjølvannet av den globale #metoo-kampanjen som ble spredt i oktober 2017.