Meny

De dekket et behov som var der

gründerkveld 22.11

Å aldri ta et nei for et nei, og holde ut til tross for motgang, er rådet til mesterkokk og forfatter av boken "Elsk mat, elsk mer", Silje Merethe Fossnes, som var en av de tre gründerne som fortalte om veien dit de er i dag takket være tro på sitt eget prosjekt. 

 Under det åpne arrangementet til NEW Opportunities  onsdag kveld, møtte vi tre dyktige gründere. Deltagerne på arrangementet fikk derfor mange gode tips og historier med seg hjem etter en kveld på Kick i Kristiansand.

Støttespillerne

Innoventus Sørs Rannveig Tobiassen innledet med hvordan det er mulig å få støttespillere når du starter noe selv. Og hvordan du bør tenke på forretningsideen. Hvilket behov den skal dekke, og om ideen din kan la seg gjennomføre. 

 

Forfatter

De tre gründerne, Silje Merethe Fossnes, Melinda Kvinlaug og Elin Hansen har hver sine helt ulike bedrifter. Førstnevnte har gått fra å være mesterkokk til å skrive en kokebok hun selv gjerne ville hatt - en sanselig kokebok. En bok som forener mat og kjærlighet. Boka er gitt ut på eget forlag, siden hun så en forretning i å eie hele biten selv.

Kulturveiledning

Melinda Kvinlaug jobbet med flyktninger i Kvinesdal kommune. Her så hun et stort behov som ikke var dekket. Det ble starten på Melinda Gateway, som tilbyr kurs og veiledning i kulturforståelse for blant anent ansatte i asylmottak og flyktningtjenesten. 

Webdesigner

Elin Hansen var lei av å jobbe som webdesigner for et firma i Dubai, med ugunstige arbeidstider og mye arbeid. Kompetansen ville hun heller bruke på egne kunder, så hun pakket kofferten og flyttet hjem igjen til Kristiansand hvor hun driver bedriften EH Webdesign.

Tre gründerhistorier, med tre ulike veier mot målet. Men alle med samme mål - å drive sin egen bedrift. 

 

Les mer om NEW Opportunities 

Ikke gå glipp av neste arrangement, følg oss på Facebook!