Meny

I skandinavisk finale med avfallsprosjekt

future bellatorum ny (1)

Etter seier i turneringen ved UiA i Grimstad deltok de seks jentene i Future Bellatorum i den skandinaviske finalen i First Lego League i Mo i Rana i slutten av november.  Det takker de Node for. 

Future Bellatorum består av Nora T. Aarøe, Kristine Nygård (forskning), Malin F. Hansen, Thea Dahl (pit/ samarbeid), Celina Hatlestad og Annie Gunn (teknologi). 

 

Konkurrerte med 46 lag

De seks jentene som er mellom 12 og 13 år gamle konkurrerte med 46 lag fra Norge, Sverige, Danmark og Færøyene om samarbeidspris, teknologipris, forskningspris, markedsføringspris, robotkjøring og den gjeve First Lego League Champion-prisen. 

Til tross for at de hadde bygget en modell av en kobinert avfallssystem for mat-/metallbeholder i lego,  og produkt- og informasjonsfolder var utarbeidet og produsert, ble det ingen seier til jentene denne gang. 

Robot med vanskeligere oppgaver

- Vi hadde en enda mer profesjonell måte enn i den regionale finalen. Roboten løste flere og vanskeligere oppgaver, noe som kunne gi mer poeng i konkurransen. Men konkurransen var hard, siden alle konkurrentene var regionale vinnere fra sine regioner. Dessverre gikk robotkjøringen heller ikke like godt som under testkjøring, men Future Bellatorum endte likevel opp med en poengsum opp mot resultatet i den regionale finalen, skriver jentene i et takkebrev til Node som er en av sponsorene deres.

 

- Kjempefornøyde

Future Bellatorum ble ikke nominert til noen priser i den skandinaviske finalen, men alle er likevel kjempefornøyde med egen innsats.

- Vi er svært glade for opplevelsen og erfaringen som deltakelsen i First Lego League ga, står det videre i brevet. Tusen takk til hovedsponsor GCE NODE og øvrige sponsorers bidrag og innsats i 2015. Vi håper sponsorer og veiledere vil følge oss videre i 2016! skriver de dyktige jentene i brevet.