Meny

- Menneskerettigheter er kvinnerettigheter

Peru

På FN-dagen arrangerte Strømmestiftelsen et viktig seminar om kvinners rettigheter i Perus machokultur.

Strømmestiftelsen ønsker å sette fokus på vold mot kvinner og barn, og kjønnsbasert vold. tirsdag 24. oktober, på FN-dagen, arrangerte de derfor seminaret ”Human Rights are Women’s Rights”  på UiA.

Årets pris

Hvert år deler Strømmestiftelsen ut ”Hjelp til selvhjelp prisen”. Årets pris går til Paz Y Esperanza (Peace and Hope) fra Peru. Organisasjonen jobber iherdig for å fremme og forsvare rettferdighet blant de fattigste og mest marginaliserte menneskene i landet. De har også gjort en helt spesiell innsats for å fremme kvinners og jenters rettigheter. 

 

Stopper vold i hjemmet

Peru har, som mange andre Sør- Amerikanske land, en lang og trist historie av machokultur. Paz Y Esperanza gjør et betydningsfullt arbeid for å stoppe vold i hjemmet, og seksuelt misbruk mot kvinner og barn. På grunn av dette har flere begynt å kjempe mot tradisjonen, og flere steder har deres innsats endret enkeltpersoner, familier og lokalsamfunn. Bærekraftig forandring er ikke mulig hvis ikke de som lider av urettferdigheten er involvert i å forsvare egne rettigheter.

 

Vil du lese mer om arbeidet og kvinners kamp for likestilling i Peru - se her;http://bit.ly/2xY6xE7

 

Få med deg Likestillingskonferansen 2.november!