Meny

Faktaundersøkelse engasjerte

Høstens første NEW-samling fant sted 19. september på restauranten Hos Naboen i Kristiansand. Nærmere 50 kvinner hadde møtt opp for å høre forsker May- Linda Magnussen og fylkesmann Ann- Kristin Olsen holde innlegg om henholdsvis faktaundersøkelsen NEW Facts og utfordringer med å være en av få kvinner i et mannsdominert miljø.

- I kveld er det lov å provosere litt,» uttalte May-Linda Magnussen fra Agderforskning som står bak Faktaundersøkelsen som ble lansert tidligere i år. - Som fulltidsarbeidende kvinne må man velge bort noe. Jeg sier nei til rosablogging og designmatpakker i en travel hverdag.

Noe av det mest interessante som kom frem i faktaundersøkelsen NEW Facts er at kvinner i NODE og Eyde-bedrifter trives meget godt på jobb, til og med bedre enn sine mannlige kolleger. Trinn to av undersøkelsen, New Facts 2, er å gå dypere ned i materien og finne ut mer om hva som skjuler seg bak tallene. Hva er for eksempel årsaken til at kvinnene i undersøkelsen trives godt på jobb?

Pytt pytt

Ann Kristin Olsen engasjerte også da hun holdt et lite kåseri om sine erfaringer som kvinne i mannsdominerte miljø. «Alt trenger ikke være helt perfekt hele tiden. Vær litt mer «pytt, pytt», sa hun, men understreket at utdannelse og ansvar forplikter. - Nå som man nærmest får utdannelsen kastet etter seg er det ikke noe stort i seg selv å være kvinne og ta høyere utdannelse. Men når man først er der og har gjort det er det en plikt å bidra i samfunnet.

Både Magnussen og Olsen vil «flink pike-syndromet» til livs, og praten gikk livlig rundt bordene etter innleggene deres da deltakerne ble oppfordret til å diskutere i grupper og komme med konkrete forslag på hvilke ting man skal forske på i NEW Facts 2.

Neste begivenhet i NEW-sammenheng er en samling på Fevik 22. november. Mer informasjon om dette vil følge både på nettsider, per e-post og på Facebook.