Meny

Bedriftsbesøk på Huntonit

huntonit3

27. april har alle kvinner i NODE og Eyde klyngene mulighet til å besøke Huntonit AS i Vennesla og lære om alt det spennende de gjør. 

Historikk

Huntonit AS er lokalisert på Vennesla I Vest-Agder. Fabrikken ble bygget opp på slutten av

40-tallet og den 12. mai 1950 produserte Huntonit sin første trefiberplate. Både Huntonitfabrikken og produktene har hatt en stor utvikling i årenes løp. I dag er Huntonit Venneslas største private arbeidsplass med omlag 190 ansatte. Huntonits hovedmarked er Norge, men en relativt stor andel selges også til andre Europeiske land.

 

Huntonit produkter

Huntonit ferdigmalte takplater, veggplater og panelbord er verdens eneste som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

Lokalt omtales Huntonit som "Wallboarden" da fabrikken i tidligere år het Norsk Wallboard AS. Huntonit representerer norsk industrireising etter 2. verdenskrig og er en hjørnestensbedrift i Vennesla.

I dag er Huntonit Norges eneste produsent av trefiberplater. Råvarene til industriproduksjonen hentes hovedsakelig fra nærområdet og består av rundtømmer, sagspon, hunved og flis.

 

Masonite produkter

Huntonit er salgskanal for Masonite I-bjelker i Norge. De prosjekterer, bearbeider og leverer ferdige byggesett som består av hele eller deler av reisverket til en bolig.

I-bjelker kjøpes inn fra Masonite Beams AB i Sverige hvor de blir produsert.

 

Både Huntonit AS og Masonite Beams AB er en del av Byggma konsernet. Som også består av Uldal AS, Forestia og Scan Lamps og Aneta Belysning.

 

 

Tidspunkt for bedriftsbesøket er kl. 18.00-20.00

i Vikelandsveien 233, Vennesla.