Meny

8.mars med gründervri

8.mars

– Bare tre av ti gründere er kvinner. Det burde vært – og kan bli – mange flere, sier forretningsutvikler Kristine Ribe-Christensen i Innoventus Sør under åpningen av arrangementet på kvinnedagen, 8.mars. Her presenterte seks av de åtte gründerne i det kvinnelige akselerator-programmet hver sine forretningspitcher.

- Du må utfordre deg selv på tryggheten. Tro på deg selv, utfordre deg selv og pushe deg selv, rådet NODE-sjef, Anne-Grete Ellingsen de seks gründerne som har tatt steget for å bygge opp sin egen bedrift - og med ambisjoner om å vokse.

På kvinnedagen, i Innoventus Sørs lokaler i Slottsquartalet i Kristiansand, fikk seks av de åtte gründerne som har blitt tatt ut i det kvinnelige akseleratorprogrammet presentere seg selv. Av Kamilla Sharma, leder av Innoventus Sør, og GCE Node-sjef Anne-Grete Ellingsen, fikk de noen inspirerende historier og gode råd.

- Ikke velg et tantestyre

Å kjenne etter om sommerfuglene er i magen, og å våge å leve med dem, er gründernes utfordring og spenning. Og også det som må til for å strekke deg enda lenger. Står du stille for lenge, vokser du ikke. Da er det viktig å ha noen medspillere på veien. Å klare alt alene, er det får som klarer.

- Og så må du finne noen som vil spille på lag med deg. Investorer. Og noen til å sitte i styret. Ikke lag et "tantestyre", med venner og kjente som bare jatter med. Du trenger å bli utfordret, så få et godt styre med god kompetanse i juss, økonomi og kunnskap om hvor du kan hente kapital, rådet Ellingsen, som snakket om både sine egne erfaringer som gründer, erfaringen som Norges første plattformsjef og som leder av en større og mindre bedrift.

Tydelige behov

Det var seks helt ulike bedrifter de seks gründerne presenterte. Fra dyrekos for psykisk helse til cargo. Fellesnevneren for gründerne er at de alle vil vokse. 

8.mars 3

- Dere har svart på noen reelle behov, og dere har et tydelig behovskriterium. Dette legger grunnlaget for at dere skjønner hvem kunden er. Og dere tilpasser produktet slik at det passer dette. Derfor har jeg virkelig tro på dere, sier finansieringsrådgiver Anne Britt Bjørdal fra Innovasjon Norge Agder.

 8.mars 2

 Gründerpitcher:

– Always Cargo, Birgith Rosseland

– Our Family Software, Marte S. Tuseth

– Wannado, Tone Pernille Sivertsen

– Tranzlated, Hanne Elizabeth Swatland

– Aersea, Vera Szabo

– TROA, Veronica Dalen